Autópolírozás -
mi nem elfedjük a karcokat!

Miért nem mindegy hogyan végzik autód polírozását?

Autopolírozás 01
A helytelen mosás és törlés eredménye: csupa karc az autó

A helytelen ápolási technikáknak köszönhetően az autók általában már pár hónaposan is tele vannak karcokkal. Szinte biztos, hogy a Te autóddal is ez a helyzet, főleg, ha nem új. Valószínűleg azért vagy most itt, mert sok karcot látsz, mikor rásüt a nap. Biztos problémát okoz a mosás is, mert nem tudod rendesen lemosni, letörölni, ugyanis beleégtek a szennyeződések a fényezésbe. Ezektől a problémáktól szabadít meg téged szakszerűen elvégzett autópolírozás.

Szóval a fénye sem az igazi, karcos is, szenvedés a mosás is, már nem tudsz vele vagányan végig gurulni a városon sem. És eladni is nehezen tudnád, mert nem fénylik, nem csillog. Ugye Te is a ragyogó autót választanád mikor autót veszel?! 

De vigyázz, mert ha nem jó kezekbe kerül autód, elmarad az öröm!

Ha nem tudsz hozzánk jönni, itt egy kis segítség, hogy biztosan szakszerű kezekbe kerüljön az autód. Mire figyelj?

  1. Elsőkörben nézd át a kiszemelt cég weboldalát, közösségi oldalait, értékeléseit. Ebből meg tudod például, hogy mennyire adnak a részletekre, mások mit tapasztaltak.
  2. Nézd meg a képeken, hogy milyen környezetben, kik dolgoznak és milyen autókon, milyen a műhely.
    Azt kell látnod a képeken, hogy rendezett körülmények között dolgoznak, igényes és tiszta a hely, az emberek céges ruhában/pólóban vannak, a gépeket/kellékeket szerszámos kocsira teszik nem a padlóra/autóra. Szóval az jön át, hogy igényes precíz a csapat.
  3. Fontos tudnod, hogy a rossz munkáról is lehet jó képeket csinálni. Ezek mindig árnyékban készülnek, nem süt rá az autóra a nap, vagy csak bent van fotózva a műhelyben rossz fényviszonyok között. Akinek nincs takargatni valója az tűző napon, vagy bent speciális lámpával megvilágítva is csinál képeket a munka után.
  4. Ha a fentiek rendben vannak, hívd fel és beszélj vele, akár el is mehetsz, kérj ajánlatot, nézz körül.
  5. Figyeld az első benyomást. Ha nem jól néz ki a hely, nem szimpatikusak az emberek, azt érzed sok a szöveg, vagy túl sokat ígérnek olcsón, akkor nem jó helyen vagy. Nyugodtan bízz a megérzéseidben!
  6. Ha jónak tűnik minden, akkor kérdezd meg pontosan mit fognak csinálni a kocsival, milyen eredményre számíthatsz, milyen garanciák vannak. Lássák rajtad, hogy neked nem felel meg akármi!

Lentebb fogsz látni kérdéseket, akár azokat is felteheted

Karcos lemattult felület
Karceltávolítás után

HOGYAN ÚJÚL MEG AUTÓD NÁLUNK?

aktívhabos mosás

Alapos tisztítással kezdjük.
Aktívhabos mosással feloldjuk és eltávolítjuk a fényezésre égett koszréteget. Valamint megtisztítjuk a felniket is.

szállórozsda eltávolítása a lakkrétegből

Mosás után eltávolítjuk a lakkrétegbe ágyazódott szennyeződéseket.
Ilyenek a szálló rozsda, kátrány, és pl. a festék köd is. Mindegyikre külön speciális anyagokat, úgynevezett dekontamináló szereket, és autókozmetikai gyurmát használunk.

maszkolás

Vigyázunk az érzékeny részekre is.
A műanyagokat, díszléceket leragasztjuk. Biztos Te is láttál már díszléceket, gumikédereket amiken ott virított a fehér polírpaszta maradvány. Na nálunk ilyet nem fogsz látni!

kilincsek alatt

Ha szükséges akkor kiszereljük a kilincseket is.
A jobb hozzáférhetőség miatt tökéletes eredményt érünk el a kilincsek alatt is. Polírozással innen is eltüntetjük a karcokat.

Te is láthatod, hogy nálunk az autópolírozás előtt milyen komoly előkészítés történik.
Már 3-4 órát dolgoztunk az autódon, polírgép a közelében sem volt, és még egy karcot sem szedtünk ki! Sok helyen ennyi idő alatt végeznek az egésszel. Nálunk még csak most kezdődhet polírozás.

Mit csinálunk autóddal ezután?

teljes autopolírozás
Polírozás közben

Most kell majd igazán a 2008 óta megszerzett tapasztalat és szakértelem, a profi felhasználóknak készült ipari gépek és anyagok. Kezdetét veszi a komoly odafigyelést igénylő, általában 15-25 órán keresztül tartó munka. 

Több fázisban polírozzuk a fényezést, különböző szemcseméretű paszták, és keményebb-puhább korongok kombinációjával, rotációs és excenteres gépek használatával. Így érjük el, hogy a karcok tényleg eltűnjenek, és tartós, ragyogó fénye legyen autódnak.

A polírozás végeztével még mindig több órás munka van hátra, meg kell csinálnunk a befejező műveleteket.

Ilyenkor:

1. eltávolítjuk a polírpaszta maradványokat pl. az ajtó élekről
2. az ajtó falcokból nagynyomású levegővel kifújatjuk a polírport
3. megtisztítjuk a kipufogó végeket
4. megtisztítjuk az összes üveget kívül-belül
5. kiporszívózzuk az autót
6. áttöröljük a műszerfalat, műanyagokat
7. leápoljuk a gumikat

A folyamat végén zsírtalanítjuk az egész karosszériát, és az előre megbeszélt bevonatot visszük fel, hogy az autód fényezése még csillogóbb, és ellenállóbb legyen a környezeti hatásokkal szemben, és könnyebb legyen tisztán tartani. Ez lehet wax, Nano vagy kerámia bevonat. A bevonatok védik a fényezést az időjárás káros hatásaitól és nem tapad meg rajta olyan könnyen a kosz, ezért egyszerűbb és gyorsabb lesz tisztítanod. Bővebben a kerámiabevonat aloldalon olvashatod a szolgáltatások fül alatt.

És csak most készült el az autó!

Nálunk csak az előkészítéssel és a befejezéssel több mint fél napnyi munkaóra megy el. Sok helyen az egész munka nem tart eddig! Képzeld el milyen minőségű munkát lehet végezni annyi idő alatt, és akkor mennyivel jobbat végzünk mi. Vagy inkább nézd meg a referenciákat!

autopolírozás után

MOST BIZTOS VAN PÁR KÉRDÉSED.

Meddig kell letennem az autómat?

Ha csak eladásra szeretnéd kicsinosítani, vagy kicsi az autód, akkor 1 napon belül végzünk. Ha komoly eredményt szeretnél akkor 2-3 nap szükséges. De voltak extrém esetek, mikor 40-50 órát dolgoztunk egy-egy autón, tehát majdnem 1 hétig nálunk volt.

Biztonságban lesz az autóm?

Sajátunkként bánunk vele végig amíg nálunk lesz! Zárt telepen vagyunk, a műhely riasztóval védett, van biztosításunk, az autód végig itt lesz, nem megyünk vele sehová. Tehát nyugodt lehetsz, biztonságban lesz.

Mi lesz pár mosás után?

Mi nem elfedjük a karcokat waxolással mint sok helyen, hanem az alaposan megdolgozott és visszafinomított felületet kezeljük egy fényezést védő bevonattal. Ezért ha szakszerűen mosod ahogy javasoljuk, a megfelelő anyagokkal, semmi változást nem fogsz tapasztalni, csak azt, hogy mennyire könnyű tisztítani.

De meddig lesz tartós?

Ha megfogadod a tanácsainkat akár 2-3 évig is. Ahogy az elején is olvastad a helyes mosáson-törlésen múlik minden. Ezt megtanítjuk neked, vagy ha közel laksz, járhatsz hozzánk mosatni, és biztos nem lesz összekarcolva autód.

Nem vékonyodik el a lakkréteg?

Erre különösen ügyelünk, ezért mielőtt nekikezdünk, elemenként átnézzük az autó fényezését, megmérjük a rétegvastagságot festékmérővel. Így kiderül volt e valami újra fényezve, vannak e kritikus részek. Valamint a munkafolyamat alatt is csak annyira dolgozzuk meg a fényezést, hogy semmiképp ne vékonyodjon el a lakkréteg.

És mennyibe kerül?

Több lehetőségből tudsz választani. Például, ha el szeretnéd adni, állapottól és mérettől függően kb 70-100e forintból is lehet egy kívülről megszépült autód, amivel kitűnsz a többi közül a hasznaltauto.hu-n. Főleg, ha készítünk neked képeket is az eladáshoz!

Ha viszont azt szeretnéd, hogy évekig gyönyörködhess benne, és rendkívül fényes legyen, akkor kb. a duplájára számíts, szintén a méret és az állapot határozza meg. Pontosan akkor tudjuk megmondani az árat, ha eljössz hozzánk, felmérjük az autód állapotát, elmondod mit szeretnél, és miért szeretnéd rendbe tenni.

Ehhez az autót át kell átnéznünk, ezért légyszíves lehetőleg tiszta autóval gyere, jó időben, és ne akkor mikor esik az eső!

Állapotfelmérésünk után tudjuk garantálni, hogy az előre megbeszélt összeget fizeted a végén is!

autopolírozás után 2

Hívj minket

+36 20 570 5765

Írj nekünk

hello@autoesztetika.hu

Keress minket!

Csak bejelentkezés után! Kiskőrös, Petőfi Sándor út 97.

Nyitva tartás

Hétfő - Csütörtök:
8:00 - 12:00 13:00 - 17:00
Péntek:
8:00 - 12:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

© Minden jog fenntartva – B-M Autó Kft  2013-2024

Scroll to Top