Kerámiabevonat a tartósan újszerű állapotért

Mit várhatsz a kerámiakezeléstől?

Szinte biztos, hogy Te is vágysz egy rendkívül fényes autóra. Amivel büszkén jelenhetsz meg bárhol, és csodálkozva nézhetsz rá, éveken keresztül minden nap, hogy mennyire jól néz ki, bármelyik évszak legyen is éppen. Ebben segít a kerámia bevonat.

Kerámia bevonat - Audi
Kerámia bevonat - Audi

Ugyanilyen csodálkozva nézik majd mások is mikor valahol leparkolsz vele. Egyáltalán nem túlzó az elképzelésed, meg lehet valósítani. Az autódon fényezés korrekciót kell végezni, majd az elért ragyogó eredményt tartósítani kell. De kell hozzá más is, lentebb kiderül ez is. Szánd rá az időt, hogy tisztán láss, és az elégedett ügyfelek közé tartozz.

Nagy az esélye, hogy Te is találkoztál már hirdetésekkel, videókkal, amikben csodaként árulják külön a bevonatot, és persze olcsón. Csapkodják az autót öngyújtóval, tüzet gyújtanak a motorháztetőn stb.  Ja, és persze vannak hozzá nagyot mondó ígéretek is. Ellenáll mindennek, madárpiszok, fagyanta, karcálló is lesz, és ezeket 5-6 évig tudja stb.

Ezek alapján azt gondolhatod, hogy mikor az őz kiugrik eléd, az is lefog pattanni az autódról, és egy karcolás sem lesz rajta! De az a helyzet, hogy ezek hamis állítások, távol állnak a valóságtól.

Látom, ahogy ráncolod a szemöldöködet, hogy akkor most ki mond igazat, kinek higgyél.

Kavarognak már a kérdések a fejedben? Rakjuk rendbe akkor ezt a dolgot:

1. Mi is ez valójában?

 • Egy folyékony anyag, amit precíz előkészítés után kell felvinni a felületre. Miután megszáradt, víztaszító réteget képez. Felvitele után hozzáköt a felülethez. Kb 1-2 micron vékonyságú. Viszonyításképp a hajszál 50-100 micron. Ezért jól olvastad előbb, hogy  1-2 micron vékonyságú, és nem vastagságú.
Kerámia bevonat
A kerámia bevonat felvitele az applikátorra

2. Az autó melyik részén használható?

 • Leginkább a fényezett elemekre kérik az ügyfelek, továbbá üvegeken, felniken, féknyergeken, műanyagokon is alkalmazható.

3. Miért jó ez egyáltalán?

 • Hosszan tartó csillogást biztosít, védi a fényezést, erősen taszítja a vizet ezáltal segíti az autó tisztántartását. Könnyebben-gyorsabban megy a mosás-törlés. Segít megőrizni az új-újszerű fényezés állapotát

4. Mitől védi a fényezést?

 • Az időjárási tényezőktől. Igazából konzerválja az előkészített lakkréteget. Ezért is van óriási hangsúly az előkészítésen. Mert nem mindegy milyen minőséget konzerválunk.

5. Mitől nem védi?

 • Pont azoktól, amiket a félrevezető reklámokban állítanak. Például kulcs karcolás, kavics felverődés, erős fizikai behatások, erős hőhatás stb.

6. Meddig tart/fejti ki hatását?

 • Talán ezzel kapcsolatban van a legnagyobb zűrzavar. 3-5-10 év, és hasonlókat láthatsz legtöbbször. Pár fontos dolog viszont nincs megemlítve az éveken kívül:
 1. Mennyi km/év? Mert nagyon nem mindegy, hogy 10.000 km-t vagy 40.000 km-t megy majd az autód évente.
 2. Hol fog parkolni? Garázsban, védve mindentől, vagy állandóan a szabadban, tűző napon, esőben, hóban?
 3. Milyen időközönként lesz elvégezve az ápolás-utóápolás? Igen, rendszeresen foglalkozni kell vele. És nem elég a klasszikus minden másnap: húsvét és karácsony másnap. Ettől azért jóval sűrűbben szükséges. Követni kell a gyártó és a megbízott szakember utasításait-tanácsait.

Az előírásokat betartva, átlagos használat mellett, egy átlagos bevonatnál kb 1 év tartósságra számíthatsz. Ha nem foglakozol vele, vagy rengeteget megy az autó, drasztikusan lecsökkenhet fél évre, hónapokra is. Ha egy ritkán használt garázsban tartott autóról van szó, ez lehet 2 év is. Kulcsfontosságú a szakszerű előkészítés és a megfelelő utóápolás! Nem mindegy a felhasznált anyag márkája-minősége sem, sok összetevős ez a dolog.

De látod, ezekhez nem kell kémikusnak lenned, csak józanul végig kell gondolni a dolgokat, mint általában, és máris kibogoztad a káosz nagy részét.

Kerámiabevonat applikálása
Kerámia bevonat applikálása és a felület ellnőrzése

7. Kinek nem való?

 • Ha számodra az autó munkaeszköz, azért vetted, hogy elvigyen A-ból B-be, nem is szeretsz időzni a tisztántartásával, meg amúgy is az autó van érted, akkor neked nem erre van szükséged. De van Neked is megfelelő szolgáltatásunk, ne is olvass tovább, keress fel minket a lenti elérhetőségek egyikén.

8. Kinek való?

 • Igényes autótulajdonosoknak, aki sokáig szeretnék autójukat új állapotban látni, és ezért hajlandóak is rendszeresen időt és pénzt áldozni az esztétikai állapot megőrzésére.

9. Csak új autónál jöhet szóba, vagy használtnál is?

 • Inkább a fényezés állapota a meghatározó. Elsősorban jó állapotú fényezésnél éri meg. Mivel a munka 90%-a előkészítésből áll, költség szempontból nagyon nem mindegy, hogy egy olyan autót kell megcsinálni amin keresni kell a karcokat, vagy egy olyat aminek minden eleme erősen karcos, és csupa kavicsnyom az egész eleje-ajtók alja. Meglehet csinálni az utóbbit is, de igazán szép sem lesz, és nem lesz gazdaságos. Tehát inkább fiatal jó állapotú autónál ideális választás.

10. Mennyi idő szükséges a teljes munkafolyamathoz?

       Normál esetben 2-3 napra le kell tenned az autódat. A száradási időket be kell tartanunk, csak így lesz tökéletes a szolgáltatás.

 11. És mennyibe kerül?

 • A kerámia bevonat felvitele előtt precíz előkészítésre van szükség, nem csak lemossuk és rákenjük. Ahhozhogy árat tudjunk mondani neked, át kell vizsgálnunk az autódat. Csak így látjuk, mekkora munkáról van szó, mivel a fényezés állapota határozza meg az előkészítéshez szükséges időt. Sok esetben például a vadi új autó is össze van karcolva.
 • Viszonyításképp a fentebbi Skoda alig karcos, új autóként került hozzánk, és 200.000 forintba került az előkészítése, és a fényezés+lámpák kerámiázása. Egy használt, erősen karcos autónál ez jóval nagyobb munka, ezért nagyobb összegre kell számítani!

Összegezve: a kerámia bevonat egy jó, és nagyon hasznos dolog. De csak akkor, ha szakmailag felkészült emberek alkalmazzák, és az autótulajdonosok megkapják a megfelelő, mindenre kiterjedő tájékoztatást, ápolási tanácsokat, és be is tartják azokat!!!

Kerámia bevonat - végeredmény
Kerámia bevonat - végeredmény

Ha maradt még megválaszolatlan kérdésed, nyugodtan keress meg minket, és segítünk neked!

Hívj minket

+36 20 570 5765

Írj nekünk

hello@autoesztetika.hu

Keress minket!

Csak bejelentkezés után! Kiskőrös, Petőfi Sándor út 97.

Nyitva tartás

Hétfő - Csütörtök:
8:00 - 12:00 13:00 - 17:00
Péntek:
8:00 - 12:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

© Minden jog fenntartva – B-M Autó Kft  2013-2024

Scroll to Top