RÓLUNK

                                               Hogyan is kezdődött ez az egész?

1988 az év mikor Szöulban Egerszegi Krisztina 14 évesen olimpiai aranyat szerez, amikor Ayrton Senna megnyeri pályafutása első Forma 1-es világbajnoki címét. Én ebben az évben csak 10 éves voltam, és egy új Camping bicikli büszke tulajdonosa. Nagyon vigyáztam rá, mert tudtam, hogy sokáig fogom használni, nem lesz másik. Pár év után kezdett zavarni, hogy látszódnak a használat nyomai, és már nem úgy néz ki, mint új korában. Ezért elkezdtem próbálgatni, hogy tudnám, olyan állapotba hozni mintha új lenne.

Rendszeresen tisztítottam, fényesítettem a króm sárvédőket, küllőket, felniket. Az ilyen tisztítások annyira jól sikerültek, hogy gyakorivá váltak a következő mondatok:

Milyen szép új bicajod van, most kaptad?!  Pedig már 4-5 éves lehetett. Persze ezektől még lelkesebb lettem, és legközebb próbáltam még precízebben megcsinálni. Már gyerekkoromban is arra törekedtem, hogy rend legyen körülöttem, és bármit csináltam csak a teljesen tökéletessel voltam elégedett. Néha azzal sem, mert még jobbat akartam.

1996-ban kezdtem autókkal foglalkozni, akkor még alkalmazottként. Először a karosszériájukat javítottam, mivel karosszérialakatos a szakmám. 

2008 óta már autókat szépítek-szépítünk, akkor indult a saját műhely. Először szintén karosszéria javítással.

2009-ben egy elkészült autó utasterét átadás előtt megtisztítottuk, mert zavart, hogy kívül rendben  van, de belül meg nem. És szerettünk volna valami pluszt is adni a tulajdonosnak. Annyira tetszett neki az eredmény, hogy innentől kezdve elkezdtük tisztítani is az autókat belülről. Először csak egyszerűbb tisztításokat csináltunk, majd saját autókon addig próbálkoztunk, amíg meg nem tudtuk csinálni a teljes utastér vegyszeres tisztítását. Természetesen tökéletesre!

Persze nem volt egyszerű, többször dolgoztunk duplán, mert elsőre nem volt elég jó. De volt olyan is, hogy levált a tetőkárpit szövet része, ugyanis akkor még nem tudtuk, hogy nem mindegyiket szabad vegyszerrel tisztítani. Így azt újrakárpitoztattuk, és ezt is megtanultuk.

Miután a belső tisztítást jó szokásomhoz híven megpróbáltam tökélyre fejleszteni, nagyon érdekelt hogyan tudnánk kívülről is ugyanilyen precizitással megszépíteni az autókat. Ezért szintén saját autókon elkezdtük próbálgatni a polírozást. A kezdeti jó eredmények után jöttek azért a problémák. 1-2 elemet újra kellett fényeztetnünk, mert lekaptuk a festéket. Igen, ilyen is megtörténhet, amikor még nincs meg a kellő tapasztalat.

Mikor már belejöttünk, akkor jöhettek az ügyfelek autói. Nem egyszer fordult elő, hogy nap végén indulni kellett volna haza, és akkor kezdtük újra egy autó polírozását. Mivel az eredmény szerintünk nem volt elég jó. Másnap viszont át kellett adni, így nem maradt más éjszakába nyúlóan fejeztük be.

Nehéz kezdet volt, azt viszont imádtam és a mai napig is imádom, hogy milyen szép eredményt lehet elérni, és ez mennyire tetszik az ügyfeleknek. Tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Nap, mint nap látni, ahogy egy esztétikailag megújult, megszépült autó tulajdonosa elégedetten mosolyog. És így is lett. A nagyobb karosszéria munkák szép lassan elmaradtak, az autóesztétika lett az új szenvedély.

Egy dolog azóta sem változott. Most is ugyanolyan lelkesedéssel dolgozom minden egyes autón, mint a nyolcvanas években a Camping biciklin. Mert egy újjá varázsolt autó tulajdonosa tekintetében ugyanazt a büszke csillogást látom, amit az engem faggató gyerekek láthattak anno az én szememben.

Balázs István-A BM AUTO tulajdonosa

Az első számú kolléga

A rengeteg autó megszépülésében Mezei Gábornak is óriási szerepe van. 2008 óta szépíti az autókat, az elején még iskola után, a délutáni leckeírás és tanulás helyett a műhelyben töltötte az időt. Majd ahogy végzett, nem volt kérdés hol szeretne dolgozni. Szép fokozatosan minden munkafolyamatot megtanult, sőt volt amit ő fejlesztett tökéletesre. Például utastér tisztításban és fényszóró felújításban rendkívüli tudást és tapasztalatot birtokol. Az Ő precízsége és szaktudása nagyon fontos ahhoz a színvonalhoz amit mi nyújtunk.

Mezei Gábor - A fő munkatárs, kezdetek óta dolgozik a BM AUTO-nál

Hívj minket

+36 20 570 5765

Írj nekünk

hello@autoesztetika.hu

Keress minket!

Csak bejelentkezés után! Kiskőrös, Petőfi Sándor út 97.

Nyitva tartás

Hétfő - Csütörtök:
8:00 - 12:00 13:00 - 17:00
Péntek:
8:00 - 12:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

© Minden jog fenntartva – B-M Autó Kft  2013-2024

Scroll to Top